Til toppen

9 ideer for oppfriskning av hjem

9 enkle måter å designe en liten leilighet på en lommebokvennlig måte. Ingen hjem eller lommebøker trenger å være store for å skape et koselig interiør. Noen ganger kan imidlertid innredning av bolig bli etterlatt av nettopp disse grunnene, spesielt hvis du har kjøpt en leilighet med et boliglån og pengene ikke kan kastes bort. Med et lite budsjett kan møblering av en liten plass virke komplisert, men det trenger ikke å være slik - leiligheten din kan være den perfekte ideen om din personlige smak uten å bruke mye penger. Vi gir deg noen tips om hvordan du kan innrede enkelt og rimelig.
 


Oppfriskning av hjemmet trenger ikke koste en formue. Med enkle grep og rimelige priser kan man få et helt nytt design i hjemmet! Det er også viktig med farger og stil som passer til de ulike årstidene. Hos oss finner du mange gode og innovative design-løsninger og små og kjekke gjenstander som gjør store endringer. Forandring fryder!


1. Velg lyse toner
Du har definitivt hørt hvordan du velger mørke toner for klær hvis du vil se slankere ut og lyse toner hvis du vil se litt større ut. Akkurat det samme prinsippet gjelder interiørdesign. Lette gardiner og andre stoffer bør velges for å gjøre de små rommene optisk større.
2. Bruk store gulvmatter 
Det kan virke som et steg i feil retning å bruke store gjenstander i en liten leilighet, men et stort teppe som dekker hele gulvarealet gir inntrykk av at det er mer gulvplass. Små tepper deler opp gulvet i seksjoner og etterlater et mindre inntrykk av gulvet. Derfor bør du velge et stort og lyst teppe.
3. Bruk smarte møbler
Hvis hjemmet ditt har små dimensjoner, må du være spesielt smart med hvordan du plasserer ting. Møbler med ekstra lagringsplass - for eksempel køyer eller sofaer med sofakasse - vil hjelpe deg med dette! Jo mindre du trenger å bruke garderobeskap for å oppbevare eiendelene dine, desto større ser huset ut, fordi store skap ikke tar verdifull plass. Samtidig er det også mer fordelaktig for en lommebok å få et par slike smarte møbler som oppfyller rollen som både pynt og oppevaring.

4. Plasser TV-en på veggen
I stedet for å bekymre deg om å få et TV-bord som fungerer kun som tv-benk, skaff deg heller en kommode eller plassere bord under tv som kan brukes som både sofabord og avlastningsbord på stue. Hva gjør man så med TV'en? Heng den på veggen! 
5. Bruk hjørnene
I en leilighet med få kvadratmeter skal man ikke kaste bort en eneste meter. Bruk hjørnene i rommet til å plassere hjørneskap eller noe annet funksjonelt. En krakk med oppevaringsmulighet kan brukes som ekstra sitteplass når man får besøk, som fotstøtte når man sitter på sofa eller bare til pynt med oppevaring under. 
6. Bruk veggoverflater På samme måte som å montere TV-en på en vegg, kan du bruke veggoverflaten smart for å plassere andre ting. For å gjøre dette, lag såkalte flytende hyller - slike hyller lar deg utnytte veggplassen maksimalt, men på grunn av deres minimalistiske utseende, etterlater de et bredere inntrykk. Plasser fine naturbilder på hyllene, oppevaringsbokser eller bare noen familieminner på hyllene for å friske opp lyse toner på veggene. Det gjør det enkelt å endre på fargene og stil i rommet i samsvar med årstidene, og det koster svært lite!
7. Heng gardinene så høyt som mulig
Et særskilt rimelig tiltak som er visuelt attraktivt i små hjem er å henge gardinene nesten helt under taket. Hvis det for eksempel er 50 centimeter plass mellom vinduene og taket, installerer du gardinstangen med gardinene i en avstand på ca. 10 centimeter fra taket, ikke rett over vinduet. Dette gjør at vinduene ser større ut og gjør hele rommet mer romslig.
8. Bruk små fargerike interiørelementer
Hvis vegger, gardiner, tekstiler og møbler skal være i lyse toner, kan kontrasten gis av noen individuelle fargerike elementer - for eksempel neonfargede sofaputer eller et interessant bilde på veggen. Slike detaljer fanger øyet, men du trenger ikke å ha altfor mange av disse elementene - et par puter er nok til å skape et interessant inntrykk. På denne måten er ikke møblene skumle for lommeboken!
9. Lag ditt eget tapet
Hvis du vil bruke bakgrunnsbilder i hjemmet ditt, i stedet for å bruke penger på dyre tapeter, gjør det selv med litt farge og sjablonger. På denne måten kan du også designe veggoverflaten billigere og lage et helt unikt tapet som akkurat passer din smak.

Som du ser er det mange måter å designe et lite hjem på, slik at resultatet blir hyggelig og koselig. Bruk fantasien og ikke ta til takke med et høyt kassabeløp - selv et lite budsjett kan skape et vakkert hjem!
Hos oss finner du mange rimelige produkter som kan endre hjemme ditt til et helt nytt sted. Hjertelig velkommen!