Til toppen

9 ideer for oppfriskning av hjem

9 enkle måter å designe en liten leilighet på en lommebokvennlig måte. Ingen hjem eller lommebøker trenger å være store for å skape et koselig interiør. Noen ganger kan imidlertid innredning av bolig bli etterlatt av nettopp disse grunnene, spesielt hvis du har kjøpt en leilighet med et boliglån og pengene ikke kan kastes bort. Med et lite budsjett kan møblering av en liten plass virke komplisert, men det trenger ikke å være slik - leiligheten din kan være den perfekte ideen om din personlige smak uten å bruke mye penger. Vi gir deg noen tips om hvordan du kan innrede enkelt og rimelig.
 

image

Oppfriskning av hjem må ikke koste formue. Med enkle grep og rimelig penger, kan man få en helt ny design på hjem. Ha alltid farger og stil som passer til årstiden. Hos oss finner du mange gode løsninger og små ting som gjør store endringer. Forandring fryder!


1. Velg lyse toner
Du har definitivt hørt hvordan du velger mørke toner for klær hvis du vil se slankere ut og lyse toner hvis du vil se litt større ut. Akkurat det samme prinsippet gjelder interiørdesign. Lette gardiner og andre stoffer bør velges for å gjøre den lille plassen optisk større.
2. Bruk store gulvmatter 
Det kan virke som en reaksjon å bruke store gjenstander i en liten leilighet, men et stort teppe som dekker hele gulvarealet gir inntrykk av at det er mer gulvplass. Små tepper deler gulvet og etterlater et mindre inntrykk på gulvet, så du bør velge et stort og lyst teppe.
3. Bruk smarte møbler
Hvis hjemmet ditt er lite, må du være spesielt smart med å plassere ting. Møbler med ekstra lagringsplass - for eksempel køyer eller sofaer med sofakasse - vil hjelpe deg med dette. Jo mindre du trenger å bruke garderobeskap for å oppbevare eiendelene dine, desto større blir huset ut, fordi store skap ikke tar verdifull plass. Samtidig er det også mer fordelaktig for en lommebok å få et par slike smarte møbler som oppfyller rollen som både pynt og oppevaring.

4. Plasser TV-en på veggen
I stedet for å bekymre deg for å få et TV-bord som fungerer kun som tv-benk skaff deg heller en kommude eller plassere bord under tv som kan brukes som både sofabord og avlastningsbord på stue. 
5. Bruk hjørnene
En liten leilighet skal ikke få kaste bort en eneste meter. Bruk hjørnene i rommet til å plassere et hjørneskap eller noe annet funksjonelt. En krakk med oppevaringsmulighet under kan brukes som ekstra sitteplass når man får besøk, som fotstøtte når man sitter på sofa eller bare til pynt med oppevaring under. 
6. Bruk en veggoverflate På samme måte som å montere TV-en på en vegg, kan du bruke veggoverflaten smart for å plassere andre ting. For å gjøre dette, lag såkalte flytende hyller - slike hyller lar deg utnytte veggplassen maksimalt, men på grunn av deres minimalistiske utseende, etterlater de et bredere inntrykk. Plasser fine naturbilder på hyllene, oppevaringsbokser eller bare noen familieminner på hyllene for å frisk opp lyse toner på veggene. Det gjør det enkelt å endre på fargene og stil i rommet og det koster svært lite.
7. Heng gardinene så høyt som mulig
Et spesielt rimelig alternativ å visuelt legge plass til et lite hjem er å henge gardinene nesten helt under taket. Hvis det for eksempel er 50 centimeter plass mellom vinduene og taket, installerer du gardinstangen med gardinene i en avstand på ca. 10 centimeter fra taket, ikke rett over vinduet. Dette gjør at vinduene ser større ut og gjør hele rommet romsligere.
8. Bruk små fargerike interiørelementer
Hvis vegger, gardiner, tekstiler og møbler kan være i lyse toner, kan kontrasten gis av noen individuelle fargerike elementer - for eksempel neonfargede sofaputer eller et interessant bilde på veggen. Slike detaljer fanger øyet, men du trenger ikke å få mye av disse elementene - et par puter er nok til å skape en interessant kombinasjon. På denne måten er ikke møblene ødeleggende for lommeboken.
9. Lag ditt eget tapet
Hvis du vil bruke bakgrunnsbilder i hjemmet ditt, i stedet for å bruke penger på dyre tapeter, gjør det selv med litt farge og sjablonger. På denne måten kan du også designe veggoverflaten billigere og lage et helt unikt tapet som akkurat passer din smak. Som du ser er det mange måter å designe et lite hjem slik at resultatet blir hyggelig og koselig. Bruk fantasien og ikke bekymre deg for pengetall - selv et lite budsjett kan skape et vakkert hjem.
Hos oss finner du mange rimelige produkter som kan endre hjemme ditt til ett helt nytt sted.